Výjimečné koupelny, profesionální designeři

Už dávno jsou pryč doby, kdy koupelny byly pouze funkčními vnitřními prostory, které jako by postrádaly výrazný styl a majestátnost.

V poslední době se profesionální designeři snaží udělat tato útočiště osobní péče stejně stylově jako každé jiné místnosti v domě nebo bytě. Na první pohled zaujme černé umyvadlo. S černým umyvadlem vstoupí do každé koupelny trocha nevšední elegance. Výjimečné umyvadlo nemusí být jen barvou, ale také tvarem a provedením. Rozhodnete-li se pro dvě samostatná umyvadla, pak můžete mít variantu postavenou na desce, nebo můžete zvolit umyvadla zapuštěná. Tvar i velikost, stejně jako materiál záleží pouze na vás. 

Long gone are the days when bathrooms were merely functional interior spaces that seemed to lack distinctive style and grandeur. In recent times, professional designers are striving to make these havens of personal care as stylish as any other room in the house or apartment. The black washbasin catches the eye at first glance. With a black washbasin, a touch of unusual elegance enters every bathroom. An exceptional washbasin does not only have to be in colour, but also in shape and design. If you opt for two separate washbasins, then you can have a countertop or recessed variant. The shape and size as well as the material is up to you. 

Výjimečná koupelna je ta, kde je rovnováha mezi estetikou, funkcí a moderností. Dostupný prostor s vhodnou vizuální váhou různých prvků. Výzdoba by měla být podle současných trendů, a hlavně musí splňovat přání majitele domu. Proto je potřeba starat se o tyto záležitosti už ve fázi plánování a návrhu. Bílá koupelna nabízí neomezené možnosti kombinací doplňující barvy. Bílá dodává interiéru svěžest a lehkost, a proto je také bílá nejčastěji používanou barvou v koupelně.

An exceptional bathroom is one where there is a balance between aesthetics, function and modernity. An accessible space with the appropriate visual weight of different elements. The decoration should be according to current trends, and above all, it must meet the wishes of the homeowner. Therefore, it is necessary to take care of these matters already at the planning and design stage. A white bathroom offers unlimited possibilities for combinations of complementary colors. White makes the interior look fresh and light, which is why white is also the most commonly used colour in the bathroom.

Do výzdoby lze začlenit různé styly – moderní, klasický i minimalistický. Právě styl propůjčí koupelně jedinečnou osobitost. Paleta barev je skvělým spojencem, pokud jde o vytvoření relaxační a pohodlné atmosféry. Stejně důležité je velice pečlivě vybírat nábytek. Materiály obkladů stěn a podlah významně přispívají k celkové vizuální atraktivitě koupelny. Proto jejich výběru věnujte maximální pozornost.

Different styles can be incorporated into the decoration - modern, classic and minimalist. It is the style that gives the bathroom its unique personality. The colour palette is a great ally when it comes to creating a relaxing and comfortable atmosphere. It is equally important to choose your furniture very carefully. The materials of the wall and floor coverings contribute significantly to the overall visual appeal of the bathroom. Therefore, pay maximum attention to their selection.

Nádherné volně stojící vany, ohromující průchozí sprchy, elegantní umyvadla, vznešený mramor a dlaždice i kování jako z drahých kovů. Jediná věc, která je ještě lepší než luxusní domácí, téměř lázeňské koupání je doba strávená v nádherně navrženém prostoru. Několik předních designérů se podělili o své nejkreativnější a nejkrásnější koupelnové projekty. Od elegantních a moderních až po majestátní a tradiční, tyto koupelny vyšší úrovně budou jistě inspirovat i vás. Zapamatujte si tedy své oblíbené motivy pro vaši příští renovaci koupelny.

Beautiful freestanding bathtubs, stunning walk-in showers, elegant washbasins, sublime marble and tile and like precious metals. The only thing better than a luxurious home, almost spa-like bathing experience is time spent in a beautifully designed space. Several leading designers share their most creative and beautiful bathroom projects. From sleek and modern to stately and traditional, these higher-end bathrooms are sure to inspire you too. So remember your favorite themes for your next bathroom renovation.

Tváří v tvář nevšednímu, tradičnímu světlému prostoru pro tuto koupelnu se interiéroví designéři rozhodli dát prostoru eleganci, která odráží elegantní styl s výraznými doplňky a moderními liniemi. Sprcha se světlou pracovní deskou s bílými skříňkami potřebuje barevné pouze doplňky. Naopak úplně černé skříňky a černá sprcha snese pouze černé mramorové dlaždice. Ve spojení s chromovým příslušenstvím vytvoří skvělé prvky v prostoru, který by ho jinak postrádal. Luxfery vytvořené speciálně pro koupelny a sprchové kouty jsou prvkem, který prostor ozvláštní a dovede do něj požadované světlo.

Faced with an unusual, traditional light space for this bathroom, the interior designers decided to give the space an elegance that reflects a sleek style with bold accessories and modern lines. The shower, with its bright countertop and white cabinets, only needs colourful accessories. Conversely, all-black cabinets and a black shower can only take black marble tiles. When paired with chrome accessories, they create great elements in a space that would otherwise lack one. Luxfers created specifically for bathrooms and shower enclosures are an element that adds spice and light to the space.

Ačkoli to není nijak zvlášť prostorná koupelna, i tak působí vzrušujícím dojmem. Koupelna je místo, které se opravdu hodí k vyjádření a kreativitě. Je to malý prostor, který má potenciál mít velký dopad, na celkovou kvalitu domu. Vyzkoušejte zde něco trochu jiného, než co je ve zbytku vašeho domova, a nebudete zklamáni. Tato zasněná malá koupelna se železným rámem ze starožitného šicího stroje se vznáší nad vlastní marnivostí rustikálního dřeva a průmyslového betonu. Forma osvětlení a dřevěné kompozity propůjčují prostoru měkkost.

Although it is not particularly spacious bathroom, it still gives an exciting impression. The bathroom is a place that really lends itself to expression and creativity. It's a small space that has the potential to have a big impact, on the overall quality of the house. Try something a little different here to what's in the rest of your home, and you won't be disappointed. This dreamy little bathroom, with an iron frame from an antique sewing machine, floats above the inherent vanity of rustic wood and industrial concrete. Form of lighting and wood composites lend a softness to the space.

Věřím, že jste nyní inspirováni pro svou vlastní koupelnu.